Een aluminium schuifpui heeft een strakke uitstraling en komt daarom beter tot zijn recht bij een modern huis. Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan een aluminium schuifpui. Op deze pagina lees je welke voor- en nadelen dit zijn, zodat je op basis van dit inzicht kan kiezen of een aluminium schuifpui iets voor jou is.

Voordelen

Een belangrijk voordeel van een aluminium schuifpui is dat aluminium erg duurzaam en sterk is, waardoor beschadigingen weinig of helemaal niet door zullen komen en je langer kan genieten van je schuifpui. Daarnaast vergt een aluminium schuifpui nauwelijks tot helemaal geen onderhoud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten schuifpui. Ook is aluminium een van de lichtste materialen voor een schuifpui, waardoor je het erg gemakkelijk en soepel open en dicht kan schuiven. Tot slot is aluminium een brandwerend materiaal, waardoor je de schuifpui dus niet speciaal hoeft te behandelen om het brandwerend te maken.

Nadelen

Een nadeel van een aluminium schuifpui, is de prijs. Een aluminium schuifpui is over het algemeen namelijk duurder dan bijvoorbeeld een houten schuifpui. Hier dien je rekening mee te houden bij het aanschaffen van een aluminium schuifpui. Daarnaast zijn eventuele beschadigingen aan aluminium moeilijk te repareren. Hoewel aluminium niet snel beschadigt omdat het een sterk materiaal is, is het uiteraard toch mogelijk dat het beschadigt. Als dit toch gebeurt, is het lastiger om deze beschadiging te repareren door het sterke materiaal. Tot slot heeft een aluminium schuifpui een lage isolatiewaarde, waardoor je extra materialen moet gebruiken om het goed te kunnen isoleren. Hierdoor stijgt de totaalprijs die je moet betalen. Lees verder op Schuifpui-Informatie.nl.